Blog historika PhDr.Milan Krajcovic,DrSc

Od Desktop

Bemerkung 15.1.2011
Diese Seite ist selbe geblieben auch weiter, aber war gewechselt url from http//p22841.wordpress.com to http://histkraj.wordpress.com.
Deshabl ist fasch, wenn wordpress.com an Stelle diese Seite schreibt, dass Seite war geloescht, sie hatte nur url umbenannt.

Hlavná stránka profesionálneho historika.Obsahuje dlhšie texty z dejín SE a Slovenska hlavne v 19-20 stor., hlavne moju doteraz zdigitalizovú tvorbu a čerstvo napísané komentáre a recenzie na témy z histórie so širším spoločenským dosahom.
—————————————————–

Diese meine Hauptseite ist gewindmet History- meistens im 19.-20.Jhdts im Mittel Europa, Geschichte Slowakei und anderen Ländern, im internationalen Kontext, internationale Beziehungen, Nationalitäten Frage u. a.
Hautpziel ist aus meine mehr als 40 jahrigen Forsachung entstehenden wissenschaftlichen Arbeiten digitalisieren und danach Etapenweise hier online posten. Bis dem J. 2011 habe ich aus diesen Vorhabene etwass 10% realisiert. Natuerlich dazu gehoeren auch meine aktuelle und neue Kommentare und Rezensionen zur ausserordentlichen ausländischen wiss. Werken.
—————————————————-

Zameriava sa po postupnej digitalizácii na online publikovanie- vlastnej plnotextovej vedeckej tvorby, celoplošné dokladovanie vedeckej činnosti, profilu historika, ako aj spoločensky zaujímavé všeobecné komentáre a recenzie kníh a príspevkov z modernej histórie.Podobne ako aj môj hlavný blog na wordpress Blog historika Phdr.Milan Krajcovic.Nakoľko wordpress umožňuje importovanie z blogspotu,ale blogspot nie z wordpressu, preto je na mojom najstaršom/od mája 2008/a hlavnom blogu vo wordpress o vyše 100 príspevkov viac v porovnaní s mojím všeobecným blogom na blogspote-histmkrajco. Do r.2011 som zrealizoval z môjho zámeru zdigitalizovať a online publikovať celé moje vedecké dielo- asi 10%.V nasledujúcim rokoch to pôjde rýchlejšie, lebo už nemám iné časovo náročné aktivity.